Et brændende engagement for vores sag

“Jo længere jeg live, jo mere jeg er sikker på, at stort forskel mellem de svage og de stærke, mellem store og de ubetydelige er energi-uovervindelig bestemmelse — et formål endnu en gang fast, og derefter død eller sejr. Denne kvalitet vil gøre alt, hvad der kan gøres i denne verden.”-Sir Thomas Buxton
I 1980 ‘ erne forbedret Milliken tekstilvirksomhed dramatisk sin kundeservice, produktkvalitet og finansielle resultater gennem en intens kvalitet forbedring indsats. De vandt i sidste ende en national quality award som anerkendelse af deres succes. For at fremme forbedring, kontoret og fabrikken vægge blev pudset med kvalitet slogans og alle bar guld lapel pins med ordet “Kvalitet.” Meget tidligt en morgen, på højden af deres kørsel for højere kvalitet, ankom CEO Roger Milliken klar til at tage fat på et hold møde i et af de fremstilling planter nattevagten på bænken. Den leder, der mødte ham spurgte: “Hvor din kvalitet pin?” Roger kiggede ned på sin revers, smækkede sin pande, og sagde: “Åh min Gud! Jeg har forladt det på min pyjamas.”
Der er enten meget hurtig tænkning eller et godt eksempel på engagement i kvalitet forbedring sag! Et brændende engagement er et klart kendetegn for lidenskabelig og yderst effektive ledere. Der er ingen apati. Der er ingen tvivl om hvor lederen står, og hvor han eller hun er igangværende. Som den voksende forskning om følelsesmæssig intelligens klart viser, er et stærkt punkt i udsigt og et brændende ønske om at se tingene værd at snesevis af IQ point.
“Forandringsledelse” programmer af forskellige striber og navne er meget på mode. Forskning viser løbende over halvdelen af dem mislykkes. Ligesom kost og New Year’s resolutioner er det nemt at ophidset erklære en fed ny verden og ind i en større ændring af indsats. Men den virkelige test af lederskab kommer 12, 18 eller 24 måneder senere. Sjælden er individuel, gruppe eller organisation stadig lige så intenst engageret til årsagen på det tidspunkt som de var i begyndelsen. Hvor der er en vellykket og langsigtet indsats for ændring eller forbedring undervejs finder du altid engagerede ledere. Mange mennesker hykle at ændre. Nogle kan selv få ganske lidenskabelig omkring behovet for forbedring. Men kun en håndfuld gøre springet fra lip service til livsstil ændre. Der er canyon mellemstore huller fra at sige, at gøre til at være. Dybden af vores passion og engagement bestemmer intensiteten af vores engagement.
Ella Wheeler Wilcoxs digt fanger ånden i lidenskabelige engagement findes i yderst effektive ledere:
Vil
Der er ingen chance, ingen skæbne, ingen skæbne
Kan omgå eller hindre eller kontrol
Firmaet løser en beslutsom sjæl.
Gaver tæller for ingenting; vil alene er stor;
Alt vige, snart eller sent.
Hvad hindring kan holde den mægtige kraft
Af floden sea-søger i sit løb,
Eller forårsage den opstigende orb af dagen til at vente?
Hver godt født skal vinde hvad det fortjener.
Lad nar prate og lykke. Heldige
Er han hvis earnest formål aldrig swerves,
Hvis mindste handling eller passivitet serverer
Den ene store mål. Hvorfor, selv i døden står stadig,
Og venter på en time nogle gange for sådanne vil.

8 thoughts on “Et brændende engagement for vores sag

  1. Brigette Mazzoni says:

    I am curious to find out what blog system you’re utilizing? I’m experiencing some minor security problems with my latest website and I’d like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.