Hvordan faste renter arbejde

Renten er en vigtig del af enhver lån eller en kreditlinje. Den rente, du har på dit lån, kreditkort eller andre kreditlinje kan alvorligt påvirke det samlede beløb, du betaler mod tilbagebetaling; der er jo hvordan långivere gøre deres penge.
Alle rentesatser er ikke det samme, men… nogle priser vil svinge over tid som lokale og nationale rente ændringer, mens andre er indstillet på et bestemt niveau og forbliver på dette niveau indtil lånet eller kreditten er tilbagebetalt.
Nedenfor finder du oplysninger om den sidstnævnte type, der er kendt som fast rente.
Definere fast rente
En fast rente er en, der er tilbage med en bestemt hastighed uanset stiger og falder af renten på lokalt og nationalt. Det betyder, at hvis en rente er fastsat til 10%, vil det forblive på 10% før lånet eller kreditten er betalt ud om andre satser stige til 20% eller drop ned til 5%.
Disse priser tilbydes undertiden for en indledende periode til at føje sikkerhed til et nyt lån eller kreditkort, hvorefter renten vender tilbage til en variabel rente betyder, at det svinger med stigninger og fald i andre priser.
Fordelene ved faste renter
Den største fordel ved en fast rente er naturligvis, at du kan sikre din rente mod fremtidige stigninger. Dette er især nyttigt i situationer, hvor du finde en særlig god rente og formår at låse den som en fast rente. Uanset hvad stigninger kommer mens du gør dine betalinger, bevare du stadig din gode rente.
En anden fordel ved en fast rente er, at faste satser, der anvendes i en salgsfremmende måde (som for indledende priser og lignende) er normalt væsentligt lavere end andre priser, der er tilgængelige.
Selv om indledende faste satser udløber efter en tid (normalt 6 måneder eller 1 år), du stadig spare penge på dine indbetalinger i løbet af denne tid og kan drage fordel af dette at forsøge at få videre på dine betalinger, så du har færre betalinger at gøre med en højere sats.
Ulemper ved fast rente
Selvfølgelig, fast rente er ikke uden deres ulemper. Den store ulempe ved faste satser er det faktum, at når renten falder under den sats, som du betaler, du stadig nødt til at betale den højere pris.
Dette kan være særligt generende for realkreditlån eller automotive finansiering, eftersom renten kan falde og forblive lavt i relativt lang tid… hvilket betyder, at du har til at betale den højere rente indtil de variable satser stige igen.
En anden ulempe er, at når salgsfremmende priser end der er normalt en meget højere variabel rente, der skal betales, hvilket resulterer i en pludselig stigning i din månedlige betaling, som du ikke kan forvente… efter alt, du har betalt den lavere sats for et stykke tid, og du måske har vænnet sig til betalingerne.
Fælles steder at finde fast rente
Faste renter kan vises i en række forskellige steder, lige fra bilindustrien finansiering og realkreditlån lån til gæld konsolidering og homeowner lån. De bruges ofte som en indledende sats for automotive finansiering og kreditkort, selvom nogle realkreditinstitutterne bruge dem i en salgsfremmende måde så godt.
Tilgængeligheden af faste renter afhænger af den enkelte långiver, så husk at kigge ind i om de tilbydes eller ikke før forventer at modtage en.

Du kan frit genoptrykke denne artikel, forudsat følgende forfatterens biografi (herunder live URL link) forbliver intakt:

8 thoughts on “Hvordan faste renter arbejde

  1. the feed says:

    Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually recognise what you’re talking about! Bookmarked. Please also visit my website =). We will have a link alternate arrangement among us|

  2. feed says:

    Right now it looks like Drupal is the best blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?|

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.