Islam på arbejdspladsen

Foreslåede praksis for HR personale
Muslimer udgør nu en af de største religiøse grupper i Det Forenede Kongerige. På et tidspunkt, hvor store misforståelser og stereotyper cirkulere medierne og samfundet vedrørende religionen, er det afgørende for et forsøg gøres på alle niveauer, at gå ud over arketypiske billeder og til at begynde at forstå Islam og muslimer.
Med en befolkning på cirka 1,5 millioner muslimer og voksende beskæftiger britisk baserede virksomheder flere og flere unge muslimske mænd og kvinder. Med denne stigning kommer et større behov for HR udøvere at være opmærksom på de respektive kulturelle følsomheder.
Som med enkeltpersoner fra enhver baggrund, er hvis de ikke føler komfortable og forstået i deres kontor eller firma, det sandsynligt at de til sidst vil søge beskæftigelse andetsteds. For at maksimere fastholdelse af unge muslimer, er det stadig vigtigere derfor, at deres følelser er holdt i tankerne.
Følgende oplysninger indeholder grundlæggende tips og retningslinjer for HR-personale og andre til at ihukomme. Bemærk venligst at disse er meget generisk retningslinjer. Muslimer afviger fra generation til generation, kultur til kultur, nogle er mere troende end andre og fortolkninger og praksis af tro er talrige. Det kan også være tilfældet, at enkelt er muslimske ved navn kun og vælger ikke at praktisere deres religion.
Bøn
En Muslim, både mandlige og kvindelige, forventes at bede fem gange om dagen. Denne bøn indebærer vender Makkah (i Saudi Arabien), normalt på en bøn mat eller ren overflade og reciterer bønner, som følger en procedure af bukkende og prostrating. Det tager typisk mellem 5-15 minutter afhængigt af enkelt. Bøn tider er beregnet i henhold til bevægelse af solen og finde sted ved daggry, middag, sent på eftermiddagen, skumringen og om natten.
For muslimer i din virksomhed er det en god idé at allokere en neutral plads for dem at bruge til deres bønner. Dette kan være en dedikeret bøn værelse eller blot adgang til en sjældent brugt office eller medicinsk room. Sådan en plads vil gøre din muslimske personale føler på komfort at vide, de har et sted, privat og ren at sige deres bønner.
Hvis personale skal være indstillet til en plads på skrivebordet på visse tidspunkter kan det være en god idé at blive enige om tildelt gange, hvor de kan læse deres bønner. Dette kan indebære brug af pauser.
Fredagsbønnen
De fleste muslimske mænd deltage i moskeen på fredag eftermiddag for obligatorisk menighedsrådene bønner. Lad dine medarbejdere ved, at du forstår deres krav og blive enige om en udvidet frokostpause og/eller allokere deres fredag frokostpauser til praktisk gange. De fleste moskeer adfærd bønner på kl så prøv at sigte en time mellem 1-2 kl.
Fastende
Fastende finder steder under ramadanen. Ramadan svarer ikke pænt til gregoriansk måneder på grund af sin metode for beregning. Den ændres fra år til år af omkring ti dage. De mere troende muslimer kan også hurtigt på mandage og torsdage i løbet af året.
Fastende indebærer afholdenhed fra mad, drikke, tygge og rygning fra daggry indtil solnedgang. I skumringen bryde muslimer traditionelt deres hurtigt med datoer og vand før du går videre til at spise et måltid.
På arbejdspladsen er det bedst at være klar over personale, der fastende som derved undgår potentiel overtrædelse, hvis ansat nægter en opfordre til frokost eller til en anden funktion, der involverer mad.
Kjole
Mest muslimske mænd vil være iført en skjorte og slips ligesom deres kolleger og meget få vil udfordre en dresscode. Det er simpelthen fordi kjole ikke er et område, hvor strenge retningslinjer findes i Islam.
Et område muslimske mænd kan kollidere med virksomhedens politik er i deres iført skæg. Hvis du har strenge retningslinjer vedrørende facial hår eller følge visse procedurer, sundhed og hygiejne, så er det klogt at sikre, at potentielle mandlige muslimske ansatte er gjort bekendt med disse procedurer. Du bør også være villige til kompromis på grund af religion eller sikre, at skæg covers er tilgængelige.
Muslimske kvinder er forpligtet til at dække deres hår (hijab) og klæde sig ærbart. Mange gør ingen af delene, men det er bedst at være opmærksom på behovene hos dem, der gør. Hvis din virksomhed har en ensartet eller visse dresscode være sikker på gør det muligt at bære hijab. Mange virksomheder har nu taget skridt til at give hijab, der matcher virksomheden ensartet.
Ferie
Muslimer i Det Forenede Kongerige tager generelt ferie som og hvornår de skal. Der er dog et par datoer betydning der bør bemærkes.
Eid al-Fitr – fejrer denne ferie udgangen af måneden, Ramadan og faste. Det er traditionelt en tid Hvornår udvidede familier samles og gaver gives til børn.
Selv om denne ferie strækker sig over en tre-dages periode, tage mange muslimer typisk en enkelt dag ferie.
Eid al-Adha – fejrer årets Hajj (pilgrimsrejse) og mindes Abraham villighed til at ofre sin søn. I muslimske lande får, geder og kameler og som regel ofret og kødet fordeles familien, kvarteret og fattige. I Storbritannien er kødet bestilt via en slagter på grund af vores love.
Som med Eid al-Fitr tage muslimer typisk en enkelt dag ferie i denne periode.
Socialt samvær
En af de store gener for muslimer i den britiske arbejdspladsen kan indebære den socialiserende kultur af kontoret. Typiske business kultur indebærer efter arbejde socialt samvær i pubber og restauranter. Som muslimer ikke drikker alkohol og steder såsom pubber, barer og diskoteker ikke anses for egnede steder for afslapning, så muslimske personale kan høfligt afvise sådanne tilbud.
Dette skal ikke tolkes som dårlige manerer af uvenskab, men snarere en forskel i kulturer, der bør respekteres. Når planlægning team building ture eller øvelser eller team udflugter altid huske på muslimske medlem af personalet kan føle sig utilpas, hvis spillestedet er en pub, bar eller endda en restaurant, der serverer alkohol. Det er altid bedst at tjekke med at ansatte først.
Prøv at tænke i alternative spillesteder, hvor alle medarbejdere vil være behageligt.
Mad
Der er visse begrænsninger med hensyn til hvad en Muslim kan/kan ikke spise.
Kødet skal altid være halal. Kødet er blevet slagtet efter islamiske praksis. Hvis halal kød ikke kan hentes derefter må muslimer spise Kosher kød også. Svinekød er ikke spist på alle af muslimer.
Altid tjekke ingredienser i fødevarer, du planlægger at dele ud af eller bruge i personale frokoster. Fødevarer ikke velegnet til vegetarer kan indeholde ikke-halal kød eller kød derivater (f.eks. gelatine) og kan ikke spises. På samme måde, fødevarer med alkoholindhold bør også undgås.
En nem måde at overvinde enhver forplejning vanskeligheder er at give et vegetarisk alternativ.
Touch/personlige plads
Der er en opfattelse blandt nogle muslimer, rørende mellem mænd og kvinder bør undgås. Selv om ikke fælles i Det Forenede Kongerige, forhold til Golfen, kan du lejlighedsvis kommer på tværs af muslimske mænd og kvinder, der ikke kan lide at ryste hænder med medlemmer af det modsatte køn. Hvis du er usikker, så er det tilrådeligt at vente og se, hvis de udvide deres hænder først.
Muslimske mænd og kvinder kan også finde tæt personlig kontakt mellem kønnene meget ubehageligt. Medmindre du kender ellers være sikker på at forlade en god del af personlige rum.
Som nævnt i indledningen, disse er overordnede retningslinjer kun og graden af støtte fra en virksomhed / HR perspektiv vil blive helt afhængige af den involverede person. Pleje bør tages derfor ikke at påtage sig behovene, som et medlem af personalet, men simpelthen være opmærksomme på eventuelle problemer og deraf følgende indgreb, hvis det bliver nødvendigt.

13 thoughts on “Islam på arbejdspladsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.